Doel behaald: > 300.000 kijkers #Verdacht

Gisteravond was dan eindelijk de TV Première van ‘Verdacht’ op NPO2 en het was een razend succes met 314.000 kijkers!! 

dinsdag 11 december 2018

Volgende week maandag komen er nog kijkers bij door ‘uitgesteld kijken’ (harddiskrecorders) en onlineviews (uitzending gemist, NPO start en 2doc.nl)

Doel van de documentaire
We willen dat Nederlandse-Nederlanders stil staan bij de impact van politiecontroles op een individu, hun omgeving en gemeenschap waar zij toebehoren. We willen dat mensen met een migratieachtergrond gaan (in)zien dat zij er niet alleen voor staan, dat wat hen eventueel overkomt niet normaal is en nog belangrijk dat ze zich hierover kunnen uitspreken door bijvoorbeeld een melding te doen bij ons. En tot slot willen we dat de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid zich gaat houden aan hun eigen missie: waakzaam en dienstbaar zijn voor alle Nederlanders.

De docu was nog geen 10 minuten bezig en de eerste reacties stroomden binnen:
"De #2doc #Verdacht is nog geen minuut bezig en mijn bek valt al open. 'Tegenwoordig valt het aantal aanhoudingen wel mee. Hooguit 1 a 2 keer per week' Pijnlijk om te zien hoeveel impact dit heeft in iemands leven."  - "Hopelijk kunnen steeds meer mensen voorbij een "profiel" kijken. Mooi programma om je bewust te maken van je gedrag." - "Wat een Docu, ik ben mij rot geschrokken. Schaamrood, en ik ben woest, wat een tuig. Dit is dus ook Nederland helaas. Dit is één van de redenen dat hele groepen mensen zich tweederangs burgers gaan voelen." - "Één van de fundament van een rechtsstaat is dat iedereen het recht heeft om individueel beoordeeld te worden. Dat gebeurt hier dus niet!" - "Dit raakt me zo erg. Tranen in m’n ogen. Wil bijna sorry zeggen ... afschuwelijk om zo machteloos te staan t.o. Autoriteit terwijl je NIKS fout doet... dit moet stoppen!"

Uitzending gemist?
Bekijk ’m hier! In de documentaire ‘Verdacht’ doen Nederlanders verslag van hun soms bizarre en onthutsende ervaringen met de politie, waarbij hun huidskleur hen tot verdachte maakt. ‘Verdacht’ is een KRO-NCRV 2Doc documentaire gemaakt door Nan Rosens in samenwerking met Controle Alt Delete.