Zet vrijdag 22 april maar in je agenda!

De komende maanden worden heel spannend: er staat veel te gebeuren! We willen je graag vertellen hoe jij kan meedoen .

dinsdag 19 april 2016

Volg je ons al via Facebook en Twitter? Rechtsboven aan de pagina kan je ons volgen. Wil je deze informatie ook graag per mail ontvangen? Onderaan de pagina kan je je aanmelden.

Op vrijdag 22 april a.s. organiseren we een Controle Alt Delete in Breda. Die dag is ook de kick off van onze landelijke crowdfundcampagne #kieseenkant om een app te bouwen waarmee burgers melding kunnen maken van onterechte staandehoudingen.

CAD 076

De bijeenkomst vindt plaats op 22 april in buurthuis ONS in Geeren-Zuid. Inloop vanaf 19.00, start om 19.30. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Amnesty International Nederland, Adb RADAR en Grotebroer Breda. Vanuit de politie zal Rianne Visser (districtschef) aanwezig zijn.  
 
De gehele avond wordt zoals altijd gehost door Dionne Abdoelhafiezkhan (IZI Solutions) en Jair Schalkwijk (Blikopeners) met ondersteuning van Gideon 'Gikkels' Everduim vanuit de DJ booth. Er is een optreden van Yahia Yousfi. De gehele avond wordt samengevat door spokenword artist Gershwin Bonevacia. Wil je aanwezig zijn bij deze GRATIS bijeenkomst? Meld je dan snel aan via: info@izi-solutions.com.

CROWDFUNDING

Wij streven er naar dat de politie alle burgers gelijkwaardig behandelt. Mensen worden weleens onterecht staandegehouden. Dit zorgt voor veel frustratie, zowel bij de burgers als bij de politie.
 
Controle Alt Delete en Amnesty Nederland hebben de minister van Veiligheid & Justitie meerdere malen gevraagd om politie optredens systematisch te monitoren. Helaas blijft het antwoord: 'nee'.

In een tijdperk waarin alles transparant en meetbaar moet zijn, is het onbegrijpelijk dat de politie geen cijfers verzamelt over politiecontroles. Om die reden start Controle Alt Delete de crowdfunding campagne #kieseenkant. Hiermee kan er een app gebouwd worden waarmee burgers melding kunnen maken van onterechte staandehoudingen.
 
De app gaat ervaringen van burgers registreren. Hierbij worden mensen ook met juridische kennis, houdingsadviezen en tips bijgestaan. Ben je voor transparantie? Veiligheid van alle burgers? Tegen discriminatie? #Kieseenkant  
 
Start campagne
Op 22 april start de campagne en kan je ons helpen:
- Ondersteun de campagne.
- Doneer 1 euro of meer.
- Doe mee met activiteiten.
- Like Controle Alt Delete op facebook.
Sinds deze week heeft Controle Alt Delete een nieuwe website. De site is een kennisbron geworden voor burgers die hulp nodig hebben, politiemensen die hulp zoeken en
professionals die zich willen inlezen in het onderwerp. Hier een aantal links:  

- Een up-to-date blog over etnisch profileren.
- Straatrecht informatie.
- Info over de klachtenprocedure.
- Richtlijnen voor betere politiecontroles. 
- Een kennisdossier met onderzoeken en rapporten. 
- Overzicht van upcoming events.