Universiteit Leiden en politie Den Haag spelen samen verstoppertje

Het is nu zeven dagen nadat bleek dat het onderzoek naar etnisch profileren in Den Haag een farce was. Het heeft echter geen gevolgen gehad: de politie Den Haag, het ministerie en de universiteit Leiden spelen nu samen verstoppertje.

dinsdag 3 mei 2016

Om druk te zetten en alle betrokkenen te helpen herinneren dat er iets moet gebeuren, heeft Controle Alt Delete vandaag gedemonstreerd op drie symbolische plekken. We hebben samen met Minister Ard van der Steur (V&J) flyers uitgedeeld voor de afdeling rechten van de universiteit Leiden, voor het ministerie van Veiligheid en Justitie en voor het hoofdbureau van de politie Den Haag.

De gebeurtenissen onderstrepen het belang van onafhankelijke dataverzameling. Controle Alt Delete is daarom bezig met de ontwikkeling van een app waarmee burgers zelf meldingen kunnen maken van onterechte staandehoudingen én die burgers kunnen gebruiken om te leren over hun rechten op straat. Check www.geloofinjeproject.nl voor meer info.

PvdA kamerlid Marcouch heeft kamervragen gesteld (link), het rapport waar naar wordt verwezen is van Buro Jansen (link).